Rioja Knutsen døpt i Korea

Søsterskipet til La Mancha Knutsen (bildet), Rioja Knutsen, ble døpt i Sør-Korea på fredag. Som søsterskipet, skal Rioja Knutsen laste i Sabine Pass, Lousiana, før verdensomspennende fart venter.

Oliver James Smith har hatt byggetilsynet. Han forteller at leveringsdatoen for Rioja Knutsen er den 30. november. La Mancha er allerede blitt levert.

– Både La Mancha og Rioja er blitt bygget ved Hyundai Heavy Industries. De er verftets første såkalte MEGI-skip. Fartøyene har full redundans i fremdriftssystemer og i gass-styringen. De har miljøvennlig design hvor skrogform, ror og propeller har blitt optimalisert for å minimalisere forbruk, i tillegg til at fartøyene bruker akselgeneratorer under normal drift av skipene. Fartøyene har også mulighet til 100 prosent re kondensering av naturlig avdamping fra lasten, forteller Oliver James Smith.

Til nå har Trygve Seglem og Jens Ulltveit Moe vært eiere i Knutsens LNG-flåte. Med La Mancha og Rioja Knutsen har Trygve Seglem innledet et samarbeid på eiersiden med japanske NYK. Dette rederiet er også inne med 50 prosent eierandel i bøyelastflåten til Trygve Seglem som, sammen med bøyelasterne, opereres gjennom Knutsen OAS Shipping. (Tekst SMe. Foto Knutsen OAS Shipping)

Personvern og cookies