Ny passasjerkatamaran til Norled

Oma Baatbyggeri og Norled har signert kontrakt om levering av en 39 meter passasjerkatamaran med kapasitet for 296 passasjerer.

Fartøyet skal leveres i mars 2020, og settes i passasjertrafikk i Troms i ruten mellom Tromsø, Finnsnes og Harstad.

Det er det tredje av tre fartøy som Oma Baatbyggeri og Norled har signert kontrakt på i år.

Båttypen er en videreutvikling av passasjerkatamaranene som verftet har levert mange av, til forskjellige norske rederier, og verftet opplyser at det er lagt stor vekt på komfort, kvalitet og universell utforming i alle tre fartøyene.

– Denne kontrakten, sammen med kontrakten for de to søsterskipene, vil sikre full beskjeftigelse ved verftet ut mars 2020, opplyser daglig leder Gunnar Jan Oma ved Oma Baatbyggeri i en pressemelding.

Norled vant den store anbudskontrakten for hurtigbåtforbindelsen mellom Harstad og Tromsø fra 2020 til 2030 i mai. Med det befestet Norled posisjonen som det klart største hurtigbåtselskapet i Norge.

Samtidig er Norled nå verdens femte største hurtigbåtoperatør. Selskapet driver også innen fjordturisme og ser et stort potensiale for ytterligere utvikling av turismesektoren i Nord-Norge.

– Vår ambisjon er å være en pådriver for ny og miljøvennlig teknologi, sier viseadministrerende direktør Lars Jacob Engelsen i en pressemelding.

– Samarbeidet innenfor det maritime teknologi-clusteret i Norge er helt spesielt, og ligner på mange måter på de fremste teknologimiljøene man finner verden, med høy tillit og høy fleksibilitet på samme tid.

Kilde: Sysla

Personvern og cookies