Lys i tunnelen hos Møkster

De siste årene har offshorerederiet et samlet underskudd på over én milliard kroner. Også i år blir det minus, men det er lys i enden av tunnelen.

– Det er fantastisk! Det er lenge, lenge siden det har vært tom kai her på Tasta, smiler Anne Jorunn Møkster, som er toppsjef og medeier i familierederiet Møkster Shipping.

De fire siste årene har endt med negative tall på bunnlinjen. Det samlede underskuddet før skatt har vært på over én milliard kroner. Mye skyldes at skipenes verdi er skrevet ned med mange hundre millioner. Siden 2014 er rederiets egenkapital nesten halvert – fra 1,6 milliarder til drøyt 800 millioner kroner.

I fjor endte inntektene på 707 millioner kroner, omtrent det samme som året før. Underskuddet ble 56,7 millioner kroner, som var en betydelig forbedring fra 118 millioner i minus året før.

Også i år viser prognosene at det blir røde tall i regnskapet, men fra 2020 skal det igjen bli pluss.

– Vi kan ikke holde på med disse minusresultatene i mange år. Neste år må vi levere ordentlige tall, og det tror jeg vi kommer til å gjøre, sier Møkster og viser til at de langsiktige kontraktene begynner å få bedre priser.

Kilde: Sysla, foto:Jon Ingemundsen

Personvern og cookies