GC Rieber Shipping snur minus til pluss

Rederiet øker inntektene i tredje kvartal.
GC Rieber Shipping melder om 100 prosent flåteutnyttelse i tredje kvartal i kvartalsrapporten som ble lagt frem denne uken. Dette er andre kvartal på rad at rederiet har full flåteutnyttelse.

– Vi er godt fornøyde med nok et kvartal med full utnyttelse av våre subsea- og is/støttefartøy. Det er imidlertid ventet lavere flåteutnyttelse når vi nå går inn i vintersesongen ettersom aktiviteten avtar og flere skip blir tilgjengelige på markedet, sier administrerende direktør Einar Ytredal i en melding.

Driftsinntektene økte fra 69, 6 millioner kroner i samme periode i fjor til 74,2 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Positivt resultat

Driftsinntekter før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 65,4 millioner kroner, en kraftig oppgang fra fjorårets kvartalsresultat på 6,5 millioner kroner. Den kraftige oppgangen skyldes hovedsakelig økt lønnsomhet i det tilknyttede selskapet Shearwater Geoservices, ifølge selskapet.

– Innen marin seismikk fortsetter aktiviteten og ratene å reflektere et marked i bedring, sier Ytredal videre.

Resultat etter skatt ble 17,3 millioner kroner i kvartalet, opp fra et underskudd på 53,2 millioner i samme periode i 2018.

Kilde: Sysla – Foto: GC Rieber Shipping

Personvern og cookies