Bygger to nye skip som skal på langtidskontrakt for Equinor

Knutsen-rederiet er blitt tildelt kontrakt på å bygge to nye tankskip. Fartøyene skal operere i Brasil, på en langtidskontrakt med Equinor.
Knutsen NYK Offshore Tankers (KNOT) skal legge to nye tankskip til sin flåte. Det er snakk om to skip på 153,000 dødvekttonn hver.
Disse skal bygges hos Hyundai Heavy Industries i Sør Korea, og leveres i 2020, skriver Haugesund-rederiet i en pressemelding.
Fartøyene skal operere i Brasil, i en langtidskontrakt med Equinor ASA.

Reder Trygve Seglem er naturligvis fornøyd.
– Det er en glede å opplyse om disse tankskipskontraktene med Equinor, noe som bygger videre på KNOT’s ledende posisjon i Brasil og viderefører vår lange relasjon med Equinor. Den startet tilbake i 1984, da vi bestilte vårt første tankskip, kommenterer Trygve Seglem.

Knutsen-skipene skal brukes på Equinors nyervervede andel på 25 prosent i oljefeltet Roncador i Brasil. Oljeproduksjonen skal lastes og transporteres av skytteltankskipene til Knutsen-rederiet.
– Med disse moderne og drivstoffeffektive fartøyene transporterer vi råolje på sikker, bærekraftig og kostnadseffektiv måte. Vi er glade for å inngå denne kontrakten med Knutsen, som har omfattende erfaring fra tankskipsvirksomhet i Brasil. Fartøyene er konstruert for operasjoner i brasiliansk farvann og optimalisert for det tiltenkte handelsmønsteret, skriver Equinor i pressemelding.

Knutsen-reder Trygve Seglem (t.v.) sammen med Alex Murrayi Equinor ASA. Foto: Arne Reidar Mortensen

Kilde: Knutsen OAS Shipping
Tekst: Espen Løvvik, Haugesunds Avis

Personvern og cookies